Gemeente stopt met WeAlert

De gemeente stopt met de app WeAlert. Vorig jaar startte de gemeente een pilot om de app WeAlert te introduceren in de gemeente. Het voordeel van de app was dat zowel onderhouds- als veiligheidsproblemen gemeld konden worden. In de praktijk kwam het er op neer dat er amper veiligheid gerelateerde meldingen kwamen, maar met name onderhoudsmeldingen. “En die meldingen werden amper opgepakt,” constateerde fractievoorzitter Chris Hottentot. Hij had drie keer een melding gedaan over een opgedregde fiets, maar deze is nooit door de gemeente opgeruimd. Hierdoor belandde de fiets weer terug in de sloot.

De gemeente heeft gekeken naar alternatieven, maar is daar niet enthousiast over. Bijvoorbeeld deelname aan de app BuitenBeter is erg duur, aldus burgemeester Mirjam Salet. De gemeente wil meldingen vooral via de eigen site gaan verzamelen. Gekeken wordt om meldingen met mobiele telefoons eenvoudiger te maken.

Hottentot vroeg of het stoppen van deze app betekent dat de gemeente meer gaat faciliteren bij WhatsApp-groepen. Salet gaf aan daar geen rol in te zien voor de gemeente en dit vooral aan inwoners over te laten. Nissewaard Lokaal betreurt dat.

2 gedachten over “Gemeente stopt met WeAlert”

  1. Jammer dat de gemeente besluit om het maken van meldingen minder gebruiksvriendelijk te maken ipv te zorgen dat men de meldingen nu eens gaat oppakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *