Geen sprake van sluiting brandweer

Er is geen sprake van sluiting van de brandweerkazerne in Spijkenisse. Dat vertelde burgemeester Salet in de raadsvergadering van 3 februari j.l. op vragen van Nissewaard Lokaal. Er was onrust ontstaan nadat winkelbezoekers op zaterdag 23 januari gevraagd werden een petitie te tekenen. De actievoerders maakten zich zorgen om de sluiting van kazernes en de leegloop onder het personeel, bij zowel de beroeps- als de vrijwillige brandweer. Door bezuinigingen worden vacatures niet ingevuld, opleidingen wegbezuinigd en aanrijtijden opgerekt. Volgens de actievoerders wordt het brandweervak hierdoor uitgehold.

Burgemeester Salet was niet op de hoogte van de actie van de brandweerlieden. Zij vermoedde dan ook dat het niet om het Spijkenisser korps ging dat actievoerde, maar mogelijke om haar Rotterdamse collega’s. Van sluiting van de Spijkenisser kazerne is geen sprake, aldus de burgermoeder. Salet gaat wel navraag doen wie er achter de actie zit en wat de reden erachter is geweest. Ze koppelt dit later terug aan de commissie Bestuur.

1 gedachte over “Geen sprake van sluiting brandweer”

  1. Bedrijfsledengroep FNV/CNV Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

    Wat goed om te lezen dat de politiek ook haar bezorgdheid uit. Tegenwoordig hoort Spijkenisse bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De brandweerlieden van Rotterdam en Spijkenisse werken dus voor dezelfde organisatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *