Geen onderzoek naar grenscorrectie Oudenhoorn

Er komt geen verder onderzoek naar de grenscorrectie met Oudenhoorn. Dat hebben de gemeenten Nissewaard en Hellevoetsluis vandaag bekend gemaakt. De afgelopen maanden hebben beide colleges verkennende gesprekken gevoerd om te bekijken of een onderzoek naar een grenscorrectie voor Oudenhoorn kans van slagen heeft. Helaas hebben zij moeten constateren dat dit niet het geval is. De bestuurlijke overleggen hebben niet geleid tot het kunnen overbruggen van de verschillen. ‘We respecteren elkaars uitgangspunten, maar we delen ze niet.’

De mogelijke grenscorrectie mocht voor beide gemeenten en de inwoners geen extra kosten betekenen. De afgelopen maanden zijn nieuwe berekeningen gemaakt die tonen dat het verschil erg groot is en dat het niet mogelijk blijkt overeenstemming te bereiken. De conclusie van beide gemeenten is dat we het met respect voor elkaars standpunten oneens zijn.

Beide colleges stellen hun gemeenteraad daarom voor geen onderzoek te starten naar een grenscorrectie tussen Nissewaard en Hellevoetsluis.

De gemeenteraad van Nissewaard neemt op 15 december een definitief besluit. Nissewaard Lokaal beraadt zich momenteel op de ontstane situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *