Nissewaard Lokaal: ‘Geen garantstelling voor Galeries Bazar’

Wat Nissewaard Lokaal betreft komt er geen garantstelling vanuit de gemeente voor Galeries Bazar. Vandaag werd in het AD/Rotterdams Dagblad bekend dat de ondernemers de gemeente vragen om garant te staan voor het project. Hoewel het vanuit wetgeving al niet mag om ondernemers te bevoordelen met overheidssteun, ziet Nissewaard Lokaal nog meer redenen.

“Het hele plan lijkt in onze ogen op gebakken lucht,” stelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Eerst lezen wij in het AD dat het huurcontract voor het pand al getekend was en dat er gezocht werd naar ‘oosterse’ onderhuurders. Nu lezen we dat het huurcontract nog getekend moet worden. Daarnaast blijkt het plan keer op keer te worden aangepast. Zouden er in eerste instantie alleen ‘oosterse’ huurders ingaan, later werd dat bijgesteld en waren ook andere huurders welkom. Tenslotte zou de winkel in eerste instantie opengaan in april 2017, later werd dit bijgesteld tot oktober 2017 en inmiddels valt in het AD te lezen dat dit maart 2018 wordt, mits de gemeente garant staat.”

Nissewaard Lokaal vreest dat de gemeente bij een garantstelling de dupe is. “Het huidige traject overtuigt ons niet dat dit plan houdbaar is,” zegt Hottentot. “Als het plan echt zo solide was, dan had het aantal getekende huurcontracten de investeerders al weten te overtuigen. Gezien het verzoek voor een garantstelling blijkt dat niet het geval. Het risico dat de zaak failliet gaat is te groot om de belastingbetalers mee op te zadelen. Bovendien mag het wettelijk gezien niet eens.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *