Geen alternatieve locatie windmolens

Nissewaard Lokaal steunde afgelopen woensdag 16 september een motie van de partijen LOB, ONS, LEF, PvdA, CDA en VVD om geen medewerking te verlenen aan het vinden van alternatieve locaties voor windmolens. In 2013 en 2014 zijn er door de gemeente Rotterdam windmolens geplaatst op zeer korte afstand van de kernen Geervliet en Heenvliet geplaatst. Veel inwoners van deze dorpskernen klaagden sindsdien over overlast.

Inmiddels heeft de provincie Zuid-Holland zelf de regie genomen voor plaatsing van windmolens in de gemeente Korendijk, langs het Spui en in de nabijheid van de kernen Simonshaven en Hekelingen. De provincie kijkt nu ook naar alternatieve locaties, waaronder Halfweg, Beerenplaat en de polders tussen Oudenhoorn en Zuidland.

In de motie vragen de indieners om aan Provinciale Staten en College van de provincie Zuid-Holland duidelijk te maken dat de gemeenteraad niet mee zal werken aan onderzoek naar alternatieve locaties. Daarnaast roepen de partijen het college op om met de andere gemeenten op Voorne-Putten tot een gelijk standpunt te komen.

De motie is tijdens de raadsvergadering uiteindelijk unaniem aangenomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *