Foutparkeerders weggesleept

Voertuigen in de gemeente Nissewaard die hinderlijk staan geparkeerd of een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid kunnen vanaf komend jaar worden weggesleept. Dat is besloten in commissie Bestuur. De wegsleepregeling komt er op verzoek van steunraadslid Nick Kegel van Nissewaard Lokaal. Diverse bewoners en ondernemers werden als gevolg van foutparkeerders belemmerd in hun vrijheid, vernam de partij. Door het ontbreken van een wegsleepregeling was er niets anders aan te doen dan een boete uit te schrijven, maar het voertuig en de overlast bleven. Vanaf 1 januari komt daar verandering in. De gemeente benadrukt wel dat het wegslepen alleen wordt ingezet als uiterst middel.

Volgens een ambtenaar van de gemeente worden voertuigen niet meteen massaal weggesleept. Het gaat om situaties waar wegslepen noodzakelijk is. Zoals een voertuig dat op een fietspad is geparkeerd. Of als een auto de ingang van een stembureau blokkeert, waardoor mindervaliden niet naar binnen kunnen. Daarnaast helpt het ook als een kermis of ander evenement wordt opgebouwd en voertuigen nog niet verwijderd zijn.

De weggesleepte voertuigen gaan naar een voertuigopslag. Het terugkrijgen van het voertuig gaat € 325 kosten en per etmaal nog eens € 9,75 aan stallingskosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *