Fietsbrug over sluis komt er

De brug over de sluis bij de haven van Spijkenisse lijkt er definitief te komen. Een raadmeerderheid stemde in met het collegevoorstel tijdens de commissie Leefomgeving van 3 november j.l. De brug is een belangrijke schakel in het ‘Rondje Voorne-Putten’, een recreatieve fietsroute over het eiland Voorne-Putten. Woensdag 11 november neemt de raad een definitief besluit. Nissewaard Lokaal heeft ook ingestemd met het voorstel.

De kosten voor de brug zijn vrij hoog, ruim 2,3 miljoen euro. Dit komt, omdat de brug voor kleine schepen zoals de rondvaartboot van Fortuna open moet kunnen. Desondanks kon Nissewaard Lokaal hiermee instemmen. “Het merendeel van de kosten via subsidie vergoed wordt, ruim anderhalf miljoen euro”, vertelt Chris Hottentot, woordvoerder van de partij in de commissie Leefomgeving. Vanuit de Stadsregio Rotterdam kan de gemeente Nissewaard een bedrag van 1,2 miljoen euro tegemoet zien. Vanuit de Provincie is de verwachting dat er nog een bedrag van meer dan drie ton bij komt.

De SP en VVD hadden in de commissie Leefomgeving nog wat zorgen. Deze partijen waren bang dat recreatieve fietsers het centrum en de horeca links zouden laten liggen, omdat de fietsroute niet meer langs het centrum komt. Hottentot opperde daarop om een goede wegwijzer te plaatsen bij de Oude Maas, zodat de fietsers weten dat het centrum dichtbij is en vlak om de hoek ligt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *