Ergernis om handelswijze kostenverhoging voetbalvelden

Nissewaard Lokaal heeft haar ergernis uitgesproken in de commissie Welzijn over de kostenverhoging voor de bouw van voetbalvelden tussen Heenvliet en Geervliet. In het plan vraagt de gemeente een aanvullend krediet van € 1,8 miljoen voor de realisatie ervan. Volgens raadslid Fred Seker van de partij was het niet fatsoenlijk om de raad voor een voldongen feit te plaatsen, voor er over het plan gesproken was in de commissie. Doordat de gemeente voorafgaand aan het onderwerp de pers opzocht is dit in zekere zin wel gebeurd, stelde hij. Hij vroeg zich af waarom de raad niet eerder is ingelicht.

Volgens wethouder Martijn Hamerslag (ONS) is dit wel gebeurd. De voormalige raad zou al op de hoogte zijn gebracht van deze ontwikkeling, hoewel aanvullende kosten nog niet bekend waren. Bovendien heeft de gemeente eerst de stukken online geplaatst, alvorens de pers te informeren.

Kostenberekening
Volgens Seker was er door het communiceren met de pers geen weg meer terug. “Ingebruikname staat al gepland voor 2019-2020,” zo moest hij vaststellen. Hamerslag erkende dat er een andere discussie gevoerd moet worden met diverse betrokkenen als de raad tegen zou stemmen. Hij ging er vanuit dat de coalitiepartijen dit niet van plan zijn, zo liet hij weten. Bovendien erkende Hamerslag dat de eerdere kostenberekening niet goed was gedaan en de berekening is gedaan op basis van te weinig informatie. Zo was ook niet bekend welke eisen de provincie zou gaan stellen aan de realisatie van het complex. Dit heeft mogelijk ook tot hogere kosten geleid.

Kunstgras
Daarnaast is besloten om twee kunstgrasvelden te realiseren op het terrein. Volgens Seker werkt dit ook een kostenverhoging in de hand. Hij vroeg de wethouder daarom, waar het omslagpunt zou komen te liggen tussen enerzijds de meerkosten voor een kunstgrasveld en anderzijds het onderhoud van het grasveld. Volgens Hamerslag zou het verschil in kosten tussen de tien- en vijftienduizend euro liggen. Tegelijkertijd zei hij erbij dat het een keuze is om twee kunstgrasvelden aan te leggen. Drie velden voor een vereniging van dit aantal leden is niet veel en velden met kunstgras kunnen vaker en intensiever gebruikt worden.

Standpunt
Nissewaard Lokaal wil de reactie van het gemeentebestuur in de eigen fractie nader bespreken en vormt tijdens de eerstvolgende raadsvergadering een definitief standpunt. De partij is met name kritisch op de handelswijze van het college.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *