Eindelijk raadsvergaderingen in beeld

In de loop van 2020 worden raadsvergaderingen eindelijk in beeld en geluid uitgezonden. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van Nissewaard Lokaal in vervulling. Al in 2010 maakte huidig fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal zich hard voor audiovisuele uitzendingen van raadsvergaderingen. Destijds werd zijn oproep nog tegengewerkt door de toenmalige coalitiepartijen ONS, VVD en CDA. Zij vonden het toen voldoende om de raadsvergaderingen via audio uit te zenden.

“Audio-uitzendingen trekken niet meer bezoekers, omdat de herkenbaarheid ontbreekt,” zo stelde Hottentot destijds. “Mensen zijn gewend geraakt aan beelden en worden getrokken door beelden. Deze aantrekkingskracht ontbreekt bij het uitzenden van geluid volledig.” Inmiddels zijn beelden door de toename van social media nog belangrijker geworden.

Nissewaard Lokaal is dan ook blij dat de raad in de laatste vergadering van 2019 uiteindelijk heeft ingestemd met het uitzenden van raadsvergaderingen via beeld en geluid. “Wij hopen dat de beelden, onder meer via social media, veel meer inwoners gaan bereiken. Zodat zij ook meer betrokken worden bij de besluitvorming in onze gemeente,” zo stelt de partij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *