Eerst resultaten afwachten van onderzoek naar trekpontje 

Omgeslagen trekpontje

Nissewaard Lokaal wil de resultaten van het onderzoek naar het trekpontje eerst afwachten, voordat de partij vragen wil stellen aan het gemeentebestuur. “Ook wij zitten vol vragen,” zegt Koos Smeding, fractievoorzitter van Nissewaard Lokaal. “Tegelijkertijd zijn alle professionals bezig inmiddels druk om te achterhalen wat er gebeurd is. We willen dat proces niet verstoren door nu al schriftelijke vragen te stellen. Laat eerst de professionals maar achterhalen wat er is gebeurd en in hoeverre dit voorkomen had kunnen worden.”

Op zaterdag 25 februari jl. sloeg het trekpontje om bij de Beningerslikken bij Zuidland. Op dat moment stond er een groep van ongeveer 17 vrijwilligers op de pont. Een of twee mensen wisten naar verluid nog snel op de kant te stappen. Één persoon raakte onder water en kon pas na 20 minuten gered worden door de hulpdiensten. Zij ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook vier andere mensen moesten naar het ziekenhuis.

Inmiddels is bekend geworden dat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) onderzoek doet naar het ongeval met de trekpont. Het onderzoek van de OVV richt zich vooral op hoe het ongeluk kon gebeuren en hoe soortgelijke ongelukken in de toekomst voorkomen kunnen worden.

“Wij leven mee met de slachtoffers,” zegt Smeding. “Daarom willen we dit proces zorgvuldig doorlopen. Mocht na onderzoek blijken dat er fouten zijn gemaakt, dan zullen we uiteraard aandringen op maatregelen.”

Foto: Martijn de Bruijn/112 Zuidland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *