Duurzaamheidsagenda vastgesteld

De raad van Nissewaard heeft in de gemeenteraad van 3 februari j.l. de duurzaamheidsagenda 2015-2020 vastgesteld. Een van de belangrijkste punten om te verduurzamen is het inzetten op het gebruik van zonne-energie. Op gemeentegebouwen zullen er steeds meer zonnepanelen komen en ook bij huurwoningen wordt gekeken of het installeren van zonnepanelen mogelijk is.

Voor huiseigenaren organiseert de gemeente regelmatig collectieve aankopen, waardoor inwoners van Nissewaard voor een scherp bedrag zonnepanelen kunnen aanschaffen en laten installeren. Chris Hottentot, van Nissewaard Lokaal, vroeg het gemeentebestuur om ook aandacht te geven aan andere collectieve acties, zoals die van Vereniging Eigen Huis.

Bovendien opperde Hottentot het idee om inwoners die aan eerdere collectieve inkopen meededen te vragen als ambassadeurs op te treden. “Inwoners die willen beginnen aan zonnepanelen kunnen misschien koud watervrees hebben”, stelde hij. “Als de deelnemers aan eerdere collectieve acties aan inwoners hun ervaringen en energieopbrengsten delen, dan overtuigt dit misschien geïnteresseerden om ook de stap te zetten”. Hottentot heeft zelf sinds eind augustus zonnepanelen, maar geniet nu al van de voordelen. De energierekening kan met een derde omlaag, omdat de zonnepanelen bijna de helft van het jaarlijkse energieverbruik opbrengen.

Mensen die geïnteresseerd zijn om hun woning te verduurzamen kunnen terecht bij de Woonwijzerwinkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *