Dodenherdenking 2023

Op 4 mei herdenkt Nissewaard Lokaal in Spijkenisse de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tijdens de Dodenherdenking. Tijdens de herdenking wordt er twee minuten stilte gehouden, om stil te staan bij de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid. Ook willen wij graag stilstaan bij de moed en opoffering van degenen die hebben gevochten voor onze vrijheid, zoals de veteranen en gesneuvelde mensen. Wij zijn hen enorm dankbaar voor hun inzet.

Nissewaard Lokaal vindt het belangrijk om stil te staan bij deze geschiedenis en dat de Dodenherdenking elk jaar weer wordt gehouden. Zo kunnen wij samen stilstaan bij de moed en opoffering van degenen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, want door de oorlog in Oekraïne zien wij dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

De jaarlijkse Dodenherdenking in Spijkenisse vindt plaats bij het Oorlogsmonument aan de Vredehofstraat in Spijkenisse met om 20.00 uur twee minuten stilte. Daarna spreekt burgemeester Foort van Oosten de aanwezigen toe en vindt de kranslegging plaats. In Zuidland vindt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats bij het monument aan de Kerkstraat. Wethouder Martijn Hamerslag legt namens de gemeente een krans.

Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente.

Foto: De Spijkenisserbrug, in de oorlog. Gedeeltelijke scan van de cover van het boekje ‘Spijkenisse in oorlogstijd’ van Jan de Baan. Ingekleurd met Palette.fm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *