Debat over viskraam Akkerhof

Nissewaard Lokaal wil een debat over de situatie rond de viskraam op het Akkerhof. Het gemeentebestuur wil de viskraam van het centrale plein verwijderen en achter de snackbar plaatsen, naast de Albert Heijn. Hiermee komt de viskraam uit de loop en uit het zicht te staan. Nissewaard Lokaal maakt zich zorgen om de veiligheid van het personeel. Zeker in de wintermaanden.

“Tijdens eerdere besprekingen hield wethouder Jan-Willem Mijnans de raad voor dat de ingang van de Albert Heijn zou worden verplaatst,” vertelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. Hierdoor zou er toch toeloop zijn op de viskraam, zo vond de wethouder. De wethouder noemt het pech dat Albert Heijn uiteindelijk heeft besloten om de ingang niet te verplaatsen.

Die opmerking gaat er niet in bij Hottentot. “De wethouder is verantwoordelijk voor de veiligheid van deze ondernemers. Hij heeft de raad voorgespiegeld dat de uitgang zou worden verplaatst, zodat er toeloop en toezicht blijft op de viskraam. Daarop heeft een meerderheid van de raad besloten in te stemmen met de wijzigingen in het gebied. Nu deze toezeggingen niet waar kunnen worden gemaakt, moet de wethouder ook zijn plannen herzien,” vindt Hottentot.

Hottentot heeft, met steun van PVV en VPN, een verzoek ingediend om bij het eerstvolgende vergadermoment na de zomervakantie de situatie te bespreken. Nissewaard Lokaal wil dat de viskraam voor het plein behouden blijft.

5 gedachten over “Debat over viskraam Akkerhof”

 1. Viskraam hoort niet daar, plein is te klein en woningen zij te dichtbij, ingang van metrostation, overdekte winkelcentra, en ah. Maakt situatie onoverzichtelijk, en niet netjes, ik ben met de gemeente volstrekt eens voor plaatsing naar elders.

 2. Buurtbewoner

  Steun Nissewaard Lokaal op veel punten, maar hier ben ik het toch niet mee eens. De viskraam op de huidige locatie vervuild het plein, letterlijk en figuurlijk. Het is geen fraai gezicht en genereert veel troep. Was dan ook blij om te horen dat de viskraam verplaatst zou worden en hoop dat dit alsnog doorgang vindt. Het plein hoort gewoon leeg te zijn.

  Of wellicht is het tijd om een vaste locatie te krijgen? Genoeg panden die leeg staan in het Akkerhof en de oude viswinkel is alweer tijdje weg.

 3. DAAR BEN IK HET NIET MEE EENS ZE ZOUDEN EEN PLEK OP HET PLEIN KRIJGEN IK SNAP NIET DAT ZE DE OUDE PLEK NIET MOGEN HOUDEN MAAR DE IJS BOER SMEETS WIL ZE DAAR NIET MEER TERUG HEBBEN OM DAT HIJ HET PLEIN VOOR HEM ZELF WIL HEBBEN DAN KAN DIE MEER STOELEN NEER ZETEN WANT OM DE HOEK IS HET TE GEVAARLIJK VOOR DIE MENSEN GEEF ZE DAN EEN ANDERE PLAATS NET OM DE HOEK VAN DE METRO DAN STAAN ZE DAAR OOK GOED VOLGENS MIJ

 4. Ik ben het helemaal met de gemeente eens.
  de viskraam genereerd veel vuil en de vislucht is bij de omliggende woningen op de lange duur ook een probleem.
  Als ze graag in de akkers willen blijven kunnen ze ook op de parkeerplaats aan de andere kant van het centrum gaan staan (stond vroeger ook een viskraam)
  En dhr hottentot wekt nu de indruk dat hier op de pleinen veel misdaad is…nu dat is niet zo,,,,en inbreken in een viskar…niet slim…dan stink je een uur in de wind…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *