Containertuintjes tegen afvaloverlast

Nissewaard Lokaal onderschrijft de ambities uit het coalitieprogramma op het gebied van schoon, heel en veilig. Om die reden was het voor Nissewaard Lokaal dan ook logisch om samen met PvdA mee te doen met de motie van ChristenUnie-SGP. Hierin vragen de partijen om containertuintjes te realiseren rond ondergrondse vuilcontainers. De motie werd unaniem door de raad aangenomen.

Het idee is eenvoudig en wordt inmiddels in verschillende gemeente al succesvol ingezet tegen rondslingerend afval op het platform naast de ondergrondse container. Door op het stuk metaal rondom de container een tuintje te plaatsen is het niet meer mogelijk om afval op dit platform te leggen. Wanneer de ondergrondse containers worden geleegd, wordt het gehele deel opgetild en weer teruggeplaatst. Het idee is dat mensen door de containertuintjes geen afval meer naast de container plaatsen.

Tijdens de behandeling van de motie gaf ONS-wethouder Jan-Willem Mijnans aan dat er zo’n 25 locaties bekend zijn binnen de gemeente waar veel overlast wordt ondervonden. Op deze plekken staan regelmatig zakken naast de vuilcontainers. Na de zomervakantie wordt er al gekeken naar de eerste locaties om een pilot mee uit te voeren. Bij goede resultaten kunnen de containertuintjes dan worden uitgebreid naar de rest van de gemeente.

Overlast door afval blijft de aandacht houden van Nissewaard Lokaal. “Wij worden regelmatig door onze wijkvertegenwoordigers op afvalzakken naast de containers geattendeerd,” vertelt fractievoorzitter Koos Smeding. “Ondanks de inzet van de gemeentelijke opsporingsambtenaren en Reinis blijft dit een terugkerend probleem.”
In het coalitieakkoord hebben de partijen ONS, PvdA en Nissewaard Lokaal ook al afgesproken dat, naast een verruiming van de toegang tot de stadswerf, de klachten en meldingen hierover sneller zullen worden opgepakt en afgehandeld.

2 gedachten over “Containertuintjes tegen afvaloverlast”

  1. nee dat is leuk
    hier in geervliet halen ze eerst de bloembakken weg omdat het te duur is
    te veel onderhoud dat sommige mensen ze bijhouden en in keer zonder overleg worden ze hier weggehaald
    wie gaat deze bakken onderhouden en hoeveel is dat er meer bakken dat ooit hier geervliet is neergezet
    dat word niks zeg ik

  2. Is een goed idee, als dan de overige openbare tuintjes ook netjes worden beplant en niet ingezaaid wordt met onkruid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *