“Behoud concept Dress for Success”

In een motie vroegen Forza en PvdA in de raad van 19 april om €10.000 te investeren in Dress for Success. Dit concept helpt werkeloze minima aan nette kleding om zich gepast te kleden voor een sollicitatiegesprek.
Dress for Success moet het sinds 2013 zonder gemeentesubsidie doen, maar kan niet meer rondkomen. De winkel sluit binnen vier maanden de deuren. Forza en PvdA vroegen daarom om € 10.000 te subsidiëren ten behoeve van de begroting van 2017 van Dress for Success.

Eerdere gesprekken tussen gemeente en Dress for Success om eventueel met andere partijen samen te werken liepen op niets uit. Een van de opties die in het verleden is aangeboden was het huisvesten van Dress for Success in kringloopwinkel Rataplan.

Dit werd door de winkel geweigerd, omdat zij liever haar eigen identiteit wilde behouden. Nissewaard Lokaal betreurt dat: “Dress for Success heeft meerwaarde voor onze gemeente, maar het is vooral belangrijk om het concept van Dress for Succes te behouden dan een winkel te subsidiëren dat niet mee wil zoeken naar passende en goedkopere oplossingen.” Daarnaast zat er volgens Nissewaard Lokaal geen continuïteit in de motie. De partij vroeg zich af hoe het volgend jaar verder gaat en pleitte daarom voor een beter plan. Een plan waarbij het concept van Dress for Success voor de lange termijn verzekerd kan blijven.

Nissewaard Lokaal kon, net als een meerderheid van de raad, daarom niet instemmen met de motie van Forza en PvdA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *