Buslijnen keren terug in de spits

Vanaf januari 2024 wordt het openbaar vervoer in de gemeente Nissewaard uitgebreid. Dan zullen er doordeweeks tijdens de spits om het half uur spitslijnen gaan rijden volgens een vaste dienstregeling. Deze bussen rijden van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 9.00 uur en vanaf 14.30 tot 18.30 uur. Daarnaast zal de Spijkhopper als verbinding blijven bestaan. De toegevoegde flexbushaltes en de directe verbindingen tussen de haltes die lijn 81 en 85 voorheen hebben bediend, bieden meer reismogelijkheden dan eerder. De Spijkhopper voorziet ook in een behoefte, met name voor het interne openbaar vervoer binnen Spijkenisse.

Vaste spitslijnen
Wethouder Verkeer en Vervoer, Chris Hotttentot, is blij met de komst van de vaste spitslijnen: “Veel inwoners willen graag gebruik maken van een bus met vaste tijden. Dit voorziet echt in een behoefte en verlaagt de drempel voor inwoners om het openbaar vervoer te gebruiken. Dat is heel belangrijk, zeker met het oog op de werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug en de Hartelbrug de komende jaren. Daardoor zullen de autoverbindingen het eiland op en af een knelpunt vormen. Mensen kunnen dan gemakkelijker met de bus binnen Spijkenisse reizen of buiten Spijkenisse met de metro of andere buslijnen, zoals de Maasvlaktehopper naar de haven.” Hoewel de gemeente de wens heeft om de hele dag een vaste buslijn te laten rijden, bleek dit niet haalbaar. Vanwege de moeilijke financiële situatie in het openbaar vervoer na corona is het momenteel niet mogelijk om terug te keren naar een vaste dienstregeling gedurende de hele dag.

Lijnen 81 en 85
De vaste spitslijnen zullen een groot deel van de haltes aandoen die de lijnen 81 en 85 voorheen bedienden. De wijk Sterrenkwartier wordt daarin niet opgenomen. Voor deze bewoners is metro Heemraadlaan een goed alternatief. De flexbushaltes die zijn toegevoegd met de komst van de Spijkhopper zullen uitsluitend door de Spijkhopper bediend blijven worden.

Nissewaard Lokaal
Nissewaard Lokaal is blij met de inzet van de wethouder en prijst het dat hij de terugkeer van een vaste busdienst voor elkaar heeft gekregen. Als is het vooralsnog in de spits. De partij vindt het jammer dat er niet meer uitbreiding in zit, maar begrijpt de financiële situatie momenteel. Nissewaard Lokaal hoopt uiteraard dat het OV in de toekomst verder uit kan breiden. De partij vindt het van belang dat er zowel binnen Spijkenisse als ook de kernen goed en voldoende openbaar vervoer beschikbaar is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *