Blog: Raadsbreed

In Raadsbreed kijken raadsleden Chris en Tom elke maand om en om terug op de voorbije maand. Wat is er besproken? Wat is er gedaan? Kortom, waar zijn wij mee bezig geweest voor ú? Deze maand trapt Chris Hottentot deze nieuwe blog af.

Soms moet je een besluit nemen die je niet wilt nemen. Gedwongen door omstandigheden waar je niet om gevraagd hebt en geconfronteerd met een situatie waar je niet achter kunt staan. Op een bepaald moment heb ik zelfs overwogen om helemaal stoppen. Ik heb immers voor de politiek gekozen om voor inwoners op te komen, niet om mij met rand- en bijzaken bezig te houden die er eigenlijk niet bij horen. Zaken die je kunt missen als kiespijn. Het was de steun van mijn fractie en de vele positieve reacties nadat wij ons besluit hadden bekend gemaakt die mij er bovenop hebben geholpen. Voor hen ben ik verder gegaan en gaande weg kwam ook het enthousiasme terug.

We hebben ervoor gekozen om met een schone lei te beginnen. Dezelfde groep mensen, met een nieuwe naam, die dezelfde uitgangspunten zullen blijven nastreven in het belang van de inwoners van Nissewaard.

En dan moet je heel veel gaan regelen.

Van het registreren van een nieuwe domeinnaam, naar het aanmaken van e-mailadressen, tot een Twitter-account en een Facebookpagina. Wijzigingen doorgeven aan het stadhuis, herinneringen sturen omdat de wijzigingen niet goed verwerkt zijn. Inschrijven van onze partij bij een notaris. De nieuwe situatie leidde ook tot aanpassingen in de verhoudingen met de fracties. Ineens kon ik weer aanschuiven bij de fractievoorzittersoverleggen, hoewel dat geen doel op zich was.

Inmiddels zijn we een maand verder en zijn we al een stuk verder met alles wat er geregeld moet worden. Tussendoor moesten we ook gewoon vergaderen en waren er grote problemen met de Botlek- en Spijkenisserbrug. Dit leidde er toe dat ik een analyse heb gemaakt over de openingstijden van de Spijkenisserbrug in relatie tot hoogwater. Wat, in overleg met scheepvaartexperts, weer leidde tot de conclusie dat de brug in de spits lang niet zo vaak open hoeft als wordt beweerd door Rijkswaterstaat.

Al snel na de oprichting van onze fractie werden we ook al gevonden door bewoners met vragen. Het is fijn om te merken dat we benaderd blijven worden. Ga daar vooral mee door. Wij zitten er immers voor ú, de inwoners. We kunnen misschien niet alle problemen oplossen, maar we kunnen wel opkomen voor uw belangen en deze verdedigen in de gemeenteraad.

Deze week hebben we een eerste versie van onze nieuwe website online gezet, nissewaardlokaal.nl. Nog even geduld voor we deze site echt lanceren, we zijn nog aan het sleutelen, maar neem gerust alvast een kijkje en laat ons weten wat u ervan vindt. In de afgelopen weken hebben we ook een notaris bezocht om onze partij officieel als vereniging te registreren. Binnenkort kunt u dus lid worden van onze partij en meebeslissen over onze politieke koers. Houd daarvoor ook onze website in de gaten.

Al dit werk hebben we samen verzet.

Tom, Linda, Nick, Jeanette, Dane, Fred en Gerda. Bedankt voor jullie inzet, dat jullie onderdeel uitmaken van de fractie van Nissewaard Lokaal en aangegeven hebben deze te blijven ondersteunen met jullie expertise. Een partij vorm je niet in je eentje, deze vorm je met de mensen om je heen. Jullie zijn een topgroep!

Chris Hottentot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *