Blog: Raad bezoekt Voorne-Putten Werkt

Op 12 oktober jl. bezocht de gemeenteraad van Nissewaard Voorne-Putten Werkt. Een belangrijk bezoek, omdat Voorne-Putten Werkt op dit moment onder vuur ligt door de vingerscanaffaire. Namens Nissewaard Lokaal was Tom den Daas aanwezig. Hieronder zijn verslag van dit bezoek.

Bij aankomst op de locatie aan de Laanweg, werden we ontvangen en welkom geheten door een medewerkster van Voorne-Putten Werkt. De dame leidde ons verder en begeleidde ons naar een vergaderkamer. Daar stond een mooie ronde, oranje tafel die door personeel was gemaakt. Aan tafel konden wij het verhaal van een medewerkster aanhoren die 5 jaar geleden uit Bosnië-Herzegovina gevlucht was. Zij vertelde hoe zij in dienst is gekomen van Voorne-Putten Werkt om nieuwe mensen te begeleiden bij binnenkomst bij de organisatie.

Wij werden op de hoogte gebracht van de diverse opleidingen waar mensen uit de bijstand gebruik van kunnen maken om vervolgens terug te keren naar betaald werk in de maatschappij. Vragen konden gesteld worden, zo ook over de bejegening. Vooral de openheid bij de beantwoording was voor sommige aanwezigen aanleiding om een andere kijk op Voorne-Putten Werkt te krijgen.

Hierna kregen we een rondleiding door de loods waar we de diverse productielijnen langs zijn gegaan. Van gaten in strooidopjes, tot het maken van boegschroeven voor boten. Vervolgens zijn we naar een tweede locatie gegaan. Daar wordt voor een deel de logistiek en de opleiding als vrachtwagen- en vorkheftruckchauffeur verzorgd. Daarnaast waren er plekken waar producten verpakt en omgepakt werden.

Na nog even met een trotse medewerker gesproken te hebben over de verantwoordelijkheid die hij heeft bij het schoonhouden en voorbereiden van werkplekken, ben ik terug gegaan naar de eerste locatie. Daar heb ik de aanwezige medewerkers bedankt voor hun rondleiding.

Voor mij persoonlijk heb ik een goede en duidelijke indruk gekregen van VPW.

Tom den Daas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *