Blog: Moraalpaal

Weet u het nog? Op 3 september j.l. plaatsten een aantal moreel verheven BN’ers een advertentie op de achterpagina van de Telegraaf. ‘Op ons mag een beroep worden gedaan’, beweerden zij. Deze groep mensen trokken zich het lot van vluchtelingen aan en wilden dat naar buiten laten blijken. BN’ers die in elk geval publiekelijk het beeld in stand wilden houden dat zij betrokken mensen zijn, begaan met het lot van de medemens.

Hoe wrang is dan uiteindelijk dat staatssecretaris Dijkhoff vandaag moet concluderen dat deze mensen hun belofte niet waar maken. Blijkbaar was met de advertentie in de Telegraaf de moraalpaal weer bevredigd. Je hoeft natuurlijk niet echt de daad bij het woord te voegen, toch? Het gaat er alleen maar om dat je in de ogen van je Hilversumse vrienden een gutmensch bent. Moreel verheven boven al die tegenstanders van vluchtelingenopvang. Mensen die deze vluchtelingen wel in hun directe omgeving moeten dulden. Je kunt dan in elk geval weer zonder schroom deze tegenstanders wegzetten als PVV’ers of extremisten. Terwijl het merendeel van de tegenstanders vooral realistisch is.

Ik kijk nu toch ook met andere ogen naar de betrokkenheid van BN’ers bij goede doelenacties. Hoeveel zullen het oprecht menen en hoeveel bevredigen slechts de moraalpaal?

Chris Hottentot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *