Recreatiegebied als Binnenmaas in Bernisse

Realiseer een recreatiegebied, zoals recreatieoord de Binnenmaas, in het Bernissegebied. Die oproep deed fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal in de raad van 6 april. Op de agenda stond de visie Recreatie en Toerisme. Een van de voorstellen van de visie is het realiseren van toeristisch recreatieve (watergebonden) attracties rondom de Stompaardseplas, tussen Simonshaven en Zuidland. De gemeente ziet graag een investering in watersportvoorzieningen, zoals steigers.

Volgens Hottentot is een recreatiegebied, zoals de Binnenmaas, een goede aanvulling op deze locatie die recreatie en watergebonden activiteiten combineert. Het recreatiegebied heeft een grote speelweide gevuld met speeltoestellen en een aantal activiteiten, zoals een skelterbaan, minigolfbaan en elektrische bootjes. Daarnaast is het ook mogelijk om waterfietsen, kano’s en roeiboten te huren om te varen op het meer. “Een mooie combinatie van activiteiten die de aantrekkelijkheid van het Bernissergebied kunnen vergroten”, opperde Hottentot. “Bovendien trekt het bezoekers van het hele eiland.”

Recreatiegebied de Binnenmaas heeft naast speel- en wateractiviteiten ook een openluchtzwembad en kinderboerderij. “Dat is misschien iets te veel voor de beschikbare ruimte in de Bernisse, maar je hoeft niet alles over te nemen”, zei Hottentot.

Wethouder Christel Mourik (VVD) kon het voorstel van Nissewaard Lokaal wel waarderen. “Het is wel van belang dat zich dan een ondernemer meldt, die dit idee verder wil uitwerken”, gaf ze de partij mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *