Bijenbloemzaad langs Baljuwlaan

Wethouder Jan-Willem Mijnans liet in de commissie Leefomgeving weten dat er bijenbloemzaad wordt gezaaid langs de Baljuwlaan. Aanleiding hiervoor is de motie van Nissewaard Lokaal van juni vorig jaar. Vanwege nieuwe regelgeving rond onkruidbestrijding vroeg de partij in deze motie om bijenbloemzaad te zaaien in de bermen van de gemeente. De partij baseerde het voorstel op een project van Rijkswaterstaat, de ‘Honey Highway’.

Sinds maart 2016 is het voor gemeenten verboden om onkruid te bestrijden met het chemische bestrijdingsmiddel Glyfosaat. De consequentie hiervan is dat de gemeente daarom op zoek moet naar een alternatieve methode voor onkruidbestrijding. Hierdoor stijgen de kosten en zullen de bermen er minder mooi uit zien.

Met het zaaien van bijenbloemzaad krijgt onkruid geen kans krijgt en liggen de bermen er toch netjes bij met kleurrijke bloemen. Bovendien ontstaat er meer nectar en voedsel voor insecten en wordt bijensterfte tegen gegaan. Vanaf dit voorjaar zullen de bloemen langs de Baljuwlaan te zien zijn.

Foto: Facebook Rijkswaterstaat/W. v.d. Meerendonk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *