Betrokken in de wijk

Jeanette Dullaart is fractiemedewerkster bij Nissewaard Lokaal en erg betrokken binnen de gemeente en vooral ook haar eigen wijk. Sinds 2013 zet zij zich in voor de speelplaats aan de Campanulastraat in haar wijk. En met succes. Vorig weekend sloot zij een lange periode, waarin zij knokte voor het behoud van de speeltuin, in stijl af. Lees hier haar blog.

In 2013 werd bekend dat de toenmalige gemeente wilde gaan bezuinigen op de speeltuinen in Spijkenisse. De speeltuin in mijn wijk was al jaren verouderd en stond op de nominatie om verwijderd te worden. Verschrikkelijk! De speeltuin is een belangrijke spil in de buurt. Gemiddeld komen er 40 tot 50 kinderen per dag naar de speeltuin. Zelfs SKS en de Zonnehof maken er graag gebruik van. Ik ben daarom in 2013 een petitie gestart. In korte tijd haalde ik 380 handtekeningen op. Die heb ik vervolgens naar de gemeente gestuurd. Via de gemeente stond ik in contact met de heer Kolijn. Hij hielp mij met de aanpak van de verouderde speeltuin.

Met resultaat. In februari werd de vernieuwde speeltuin geopend. Toch was het nog niet af. Het grauwe elektrahuisje moest ook nog worden aangepakt. Als kers op de taart. Ik vertelde de heer Kolijn dat ik Stedin zou benaderen met het verzoek om het op te knappen. Stedin reageerde positief. Als de gemeente het goed vindt, dan wij ook. Zo gezegd, zo gedaan. De heer Kolijn heeft het voor ons zelfs voor elkaar gekregen dat de verf door de gemeente beschikbaar werd gesteld. Vervolgens heeft mijn dochter op de site van Hempel een oproep gedaan voor een graffiti-artiest. Daar reageerde Wilcko Clement op. En Wilcko regelde nog een vriend; Jeffrey Buschbaum.

Afgelopen weekend zijn zij aan het werk gegaan. Ik, als fractiemedewerker van Nissewaard Lokaal, heb de jongens een handje meegeholpen. Wat een resultaat. Ik ben deze jongens zeer dankbaar. Dit is allemaal belangeloos gedaan. En dat voor iemand die pas geleden een dwarslaesie heeft opgelopen. Wilcko en Jeffrey, we zijn jullie eeuwig dankbaar. Dank jullie wel.

Jeanette

1 gedachte over “Betrokken in de wijk”

  1. was heel leuk om te doen ook zo graag meer willen doen houdt me bezig en in beweging stukje veder staat nog zo zelfde huisje die vraagt ook om aandacht Jeanette??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *