Begroting 2022: ‘gratis bieb abonnement mantelzorgers erg karig’

Nissewaard Lokaal vindt het erg karig om mantelzorgers in plaats van het mantelzorgcompliment een gratis bibliotheekabonnement aan te bieden. Tijdens de begrotingsbehandeling vroeg de PvdA om de mogelijkheid te onderzoek dit aan mantelzorgers aan te bieden. De bibliotheek heeft al een gratis abonnement voor vrijwilligers. Nissewaard Lokaal vroeg zich af in hoeverre mantelzorgers niet onder diezelfde voorwaarden kunnen vallen.

Bovendien vroeg Nissewaard Lokaal zich af of mantelzorgers hier wel op zitten te wachten. Volgens de partij zou een Rotterdampas meer waarde hebben, omdat mantelzorgers zich dan even van de dagelijkse beslommeringen kunnen onttrekken. De partij stelde dan ook voor om te onderzoeken waar bij deze doelgroep behoefte aan is, in plaats van meteen met oplossingen te komen. De PvdA wil de mantelzorgers tegemoet komen, omdat het mantelzorgcompliment een aantal jaren geleden is komen te vervallen.

Uiteindelijk stemde Nissewaard Lokaal net als de rest van de raad wel in met het voorstel, maar de partij drong er samen met LOB wel op aan om onderzoek te doen waar eventueel meer behoefte naar is onder mantelzorgers.

2 gedachten over “Begroting 2022: ‘gratis bieb abonnement mantelzorgers erg karig’”

 1. Waarom worden de mantelzorgers zelf niet gevraagd wat ze als complimentje zouden willen hebben. Waarom moet een partij dit bedenken voor ons als mantelzorger.
  En hoe weten ze dan wie er allemaal mantelzorger zijn, in NIssewaard?
  Ik ben al jaren mantelzorger, voor mijn partner. Maar sinds het mantelzorg compliment van de regering is afgeschaft heb ik nooit meer er iets over gehoord.
  Ik zou hier graag meer over weten.

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   Dat was ook onze vraag. Waarom wordt dit niet onderzocht onder mantelzorgers? Helaas is daar geen duidelijke toezegging uitgekomen vanuit het gemeentebestuur. Liever proberen ze met een symbolische daad met weinig waarde wat sympathie te winnen. Bij het stemmen hebben wij nogmaals nadrukkelijk aangegeven dat wij graag onderzocht zien op welke manier mantelzorgers wel een blijk van waardering willen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *