Begroting 2020: Ga zuinig met geld om

Ondanks dat de gemeente in 2020 tientallen miljoenen opstrijkt van de Eneco-aandelen, moeten we zuinig met ons geld om blijven gaan. Dat stelde Nissewaard Lokaal tijdens de behandeling van de begroting voor 2020. De partij wilde liever een pas op de plaats om eerst te kijken welke tegenvallers er nog liggen, waar geld voor nodig is. Vóór het geld bestemd wordt voor nieuwe doelen. “Dus geen risicovolle investeringen of al met ‘cadeautjes’ strooien,” stelde de partij.

Een boodschap die tegen dovemans oren bleek gericht. Met steun van bijna de voltallige raad, met uitzondering van Nissewaard Lokaal, werd een motie van D66, ChristenUnie/SGP, LOB en CDA aangenomen. In de motie vroegen de initiatiefnemers om al in juni 2020 met een beleidsnotitie te komen waarin door het college de gevolgen van de mogelijke Enecogelden worden meegenomen.

Volgens Nissewaard Lokaal is dit veel te vroeg. Het geld is immers nog niet binnen en bovendien is nog helemaal niet duidelijk hoeveel opbrengsten de gemeente Nissewaard kan bijschrijven. Pas in het voorjaar wordt bekend op hoeveel miljoen de gemeente kan rekenen. Het kan daarna nog minstens een half jaar kan duren, voordat het geld daadwerkelijk op de rekening van de gemeente kan worden bijgeschreven.

Om dan al in juni 2020 te komen met plannen wat te doen met de Enecogelden, dat vindt Nissewaard Lokaal veel te vroeg. “We moeten nog geen geld op voorhand uitgeven of bestemmen, dat we nog niet binnen hebben,” stelde de partij in de raad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *