Begroting 2016: Weerstandsvermogen matig

Meerdere partijen spraken hun zorgen uit over het lage weerstandsvermogen van de gemeente, tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad van Nissewaard. Het weerstandsvermogen is het vermogen om financiële tegenvallers op te vangen. In de afgelopen jaren was het weerstandsvermogen van de gemeente Spijkenisse al matig door de vele investeringen in de jaren ervoor. Voor de gemeente Nissewaard blijkt er weinig veranderd.

Daarnaast bleek dat het weerstandsvermogen nog verder af kan nemen in de komende tijd. Zo gaf het gemeentebestuur een ‘winstwaarschuwing’, vanwege de ontwikkelingen in de Haven. Het plan is nog niet volledig uitgewerkt, waardoor dit niet compleet kon worden meegenomen in de begroting van 2016. Volgens het gemeentebestuur is niet uit te sluiten dat bij ontwikkeling van de Haven een beroep wordt gedaan op de gemeentelijke spaarpot, de Algemene Reserve. Een greep uit de spaarpot kan leiden tot een lager weerstandsniveau.

Nissewaard Lokaal is er niet gerust op: “Het is een risico waar we alert op moeten zijn. Matig is niet voldoende en zeker niet goed.” De partij is geen voorstander van de bouw van Haven-Zuid. “Er zijn al twee bouwplannen in Spijkenisse, die niet lopen zoals verwacht. De Elementen verkoopt minder snel dan verwacht en over Heer & Meester zullen we niet eens beginnen.” Een voorstel om de mogelijkheden van een vakantiepark te onderzoeken werd zelfs afgewezen. Nissewaard Lokaal betreurt dat: “De mogelijkheden van een vakantiepark waren best het onderzoeken waard. Dit had kansen betekent voor het centrum en de horeca in het gebied. Nu moeten we maar afwachten of het komende woonplan wel succesvol wordt. ”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *