Begroting 2016: Minder aandacht voor sociale huur

Volgens de gemeente Nissewaard zijn er op dit moment meer sociale huurwoningen dan er vraag naar is vanuit de sociale doelgroep. De gemeente wil daarom in de komende jaren meer investeren in andere woningtypen. Nissewaard Lokaal is het hier niet helemaal mee eens. De partij waarschuwt de gemeente voor de toenemende vraag aan sociale huurwoningen in de nabije toekomst. De toenemende vluchtelingenstroom naar Nederland leidt er toe dat vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, de statushouders, straks ook recht hebben op een sociale huurwoning. “Wij ontvangen nu al klachten dat mensen lang op een huis moeten wachten”, stelt Chris Hottentot in de commissie Leefomgeving.

Wethouder Jan Willem Mijnans ontkende dat er wachttijden zijn. “Er zijn momenteel meerdere sociale huurwoningen die leeg staan”, vertelde hij de commissie. “Daar zijn geen huurders voor gevonden.” Hottentot stelde voor om deze woningen ‘in de uitverkoop te zetten’. “Blijkbaar kiezen veel mensen voor dezelfde woningen waardoor de indruk ontstaat dat er wachtlijsten zijn”, sprak Hottentot. “Zet deze woningen een tweede keer in de krant en benadruk dat deze woningen geen reacties hebben gehad. Wie weet overtuig je zo mensen om een van deze woningen te kiezen. Daarmee voorkom je onnodige leegstand en help je meer inwoners aan een woning.”

1 gedachte over “Begroting 2016: Minder aandacht voor sociale huur”

  1. Zijn wel degelijk wacht tijden begrijp niet waar de wethouder dit op baseert bovendien zijn er te weinig het enige wat je hebt hier in Spijkenisse is hetzelfde als landelijk tekort aan sociale huurwoningen overschot aan koopwoningen tekort aan de midden klasse alleen maar vrije sector o vergeet het college wil alleen maar koop ja dan heeft hij gelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *