Begroting 2016: consistent jongerenbeleid?

In hoeverre is er consistent jongerenbeleid, vroeg Nissewaard Lokaal zich af. De partij ergerde zich aan het feit dat enkele jaren geleden het jongerencentrum in Spijkenisse Noord werd gesloten. Volgens destijds de gemeente Spijkenisse moesten jongeren uit Noord voortaan naar TexMex aan de Vredehofstraat. Vreemd genoeg besloot de gemeente om TexMex een jaar later ook op te heffen. In de ogen van Nissewaard Lokaal niet echt consistent te noemen.

Momenteel zijn er nog maar twee jongerencentra in Spijkenisse geopend. En dat is meer dan voldoende, zo antwoordde wethouder Kees Dijkman (ONS). Inmiddels is de gemeente Nissewaard een samenwerking aangegaan met de stichting Jongeren op Zuid (JOZ). “Ik ben fan van hun aanpak”, vertelde Dijkman.

In de commissie Welzijn van 4 november j.l. gaf JOZ een presentatie van hun aanpak. Deze jongerenwerkers organiseren activiteiten in de verschillende jongerencentra, maar ook in de diverse gym- en sportzalen in de gemeente. Hiermee willen zij invulling geven aan de behoefte van de jongeren en hen ook bezig houden met activiteiten. Zij gaan actief de straat op om jongeren aan te spreken.

Door de aanpak van JOZ is er geen noodzaak tot meer jongerencentra gaf Dijkman aan. Indien nodig dan regelen zij een locatie voor een activiteit. JOZ liet tijdens de presentatie weten dat de hudige jongerencentra nog niet vol zitten. “Er is nog ruimte genoeg voor jongeren”, zo antwoordde zij op vragen Nissewaard Lokaal.

Foto: Irene Hoogenraad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *