Afspraak is afspraak?

“Afspraak is afspraak,” zei wethouder Igor Bal (VVD) nog eerder op de avond. “En aan afspraken moet je je houden.” Hoe anders was het toen het kavelproject Heer en Meester in Hekelingen ter sprake kwam. Toen bleken afspraken ineens niets meer waard, merkte raadslid Fred Seker van Nissewaard Lokaal op. In 2007 besloot de gemeenteraad een villawijk te willen bouwen in Hekelingen, Heer en Meester. Het doel was om het project tot 2030 de tijd te geven en de kavels te verkopen. Toch kwam het gemeentebestuur al snel hierop terug. Al in 2014 besloot het gemeentebestuur de plannen aan te passen, omdat de kavels niet goed verkochten.

Dit leidde tot ophef onder de eerste bewoners van Heer en Meester, die het eerdere plan drastisch zagen veranderen. Park Waterrijk werd geboren. Het plan was om deze wijk te realiseren aan de oostkant van Heer en Meester. Het gemeentebestuur deed aan de eerdere bewoners van Heer en Meester de nieuwe toezegging dat het plan Heer en Meester aan de westkant wel gewoon volgens plan voltooid zou worden.

En ook daar komt het gemeentebestuur nu op terug. Volgens de gemeente verkopen de kavels niet snel genoeg en daarom wil de gemeente alsnog Park Waterrijk verder uitbreiden, ten koste van Heer en Meester. Nissewaard Lokaal stemde als enige partij tegen. “Afspraak is afspraak,” hield Seker de wethouder voor. “Je wekt immers verwachtingen bij bewoners en komt nu eerdere toezeggingen niet na. Dat is niet netjes.”

1 gedachte over “Afspraak is afspraak?”

  1. Ach, we hadden het kunnen weten. Je aan de afspraak houden is iets dat alleen voor het klootjesvolk geldt. De gemeente kan doen wat hen goed uitkomt.
    Wat was de reactie van Hekelings belang?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *