‘Afrojack is zelf schuldig aan afblazen optreden’

Afrojack is er zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor dat er dit jaar geen optreden van hem mogelijk is in zijn eigen Spijkenisse. Dat heeft cultuurwethouder Kees Dijkman (ONS) de gemeenteraad van Nissewaard duidelijk gemaakt, na vragen van de partij Nissewaard Lokaal.

Volgens Dijkman wilde de wereldberoemde dj per se op het SpijkenisseFestival, vorige maand, optreden. ,,Hij bleef zelf lang vasthouden aan een koppeling met het festival. Pas heel laat liet hij dat los en gaf aan dat hij dan elders een feestje wilde geven. Maar op zo’n korte termijn hadden wij geen geschikte plek.”

Te klein
De wethouder zegt dat er dan een terrein had moeten worden gevonden waarop zo’n 10.000 mensen hadden gepast. De veiligheid en het parkeren zijn andere punten die dan goed moeten zijn geregeld. Dat kost tijd, maakt de wethouder duidelijk. Het Marktplein, waar het SpijkenisseFestival dit jaar was, was voor een ster als Afrojack veel te klein, aldus Dijkman.

Afrojack baalt van het collegebesluit. Hij twitterde kortgeleden dolgraag in Spijkenisse te willen optreden en herhaalde dat vorige week op z’n verjaardagsfeest in Club Villa Thalia in Rotterdam. Over Dijkman wilde hij zich niet uitlaten. ,,Ik wil hem niet nog meer voor aap zetten”, sprak hij. Hij doelde erop dat de wethouder er in een jaar tijd niet in slaagde een plek voor een optreden te vinden.

Een jaar geleden, tijdens het SpijkenisseFestival in 2015, kondigde hij al aan op dit evenement te willen draaien. Wethouder Dijkman zegt voor volgend jaar wél een geschikt terrein te hebben.

Bron: AD/Rotterdams Dagblad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *