Aandacht voor kap Mallebos

Nissewaard Lokaal heeft aandacht gevraagd voor de aangekondigde kap van het Mallebos. Door het bericht in de media dat er kaalslag had plaatsgevonden in het Ravense Hout in Hellevoetsluis, maakte de partij zich zorgen. Net als in Hellevoetsluis wil Staatsbosbeheer bomen kappen in het Mallebos in Spijkenisse. Onder inwoners is onrust ontstaan. Veel mensen zijn bang dat het aangezicht van het Mallebos ernstig wordt aangetast.

Dit was reden voor raadslid Fred Seker om vragen te stellen aan de wethouder. Hij wilde weten wat er in Spijkenisse gaat gebeuren en of wij dergelijke kaalslag ook in het Mallebos kunnen verwachten. Wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) stelde in overleg met Seker voor om Staatsbosbeheer uit te nodigen in een nabije commissie om de kap en de maatregelen toe te lichten. Dit kon rekenen op de instemming van Seker. “Dit biedt niet alleen Nissewaard Lokaal, maar ook andere partijen de kans om kritische vragen te stellen aan Staatsbosbeheer,” stelt Seker. “Het laatste wat we willen is kaalslag, zoals dit in het Ravense Hout heeft plaatsgevonden.”

5 gedachten over “Aandacht voor kap Mallebos”

 1. Dick Slottje (woordvoerder namens Natuurlijk Park Vogelenzang)

  Beste Nissewaard Lokaal,

  Natuurlijk Park Vogelenzang zou graag mee doen aan de discussie en kan ook een zinvolle bijdrage leveren door te komen met alternatieven voor de voorgestelde kap.
  Het is mooie als Staatsbosbeheer uitgenodigd wordt hun verhaal te doen, maar we zouden graag ook een alternatief verhaal willen vertellen. Niet vanuit een protest stem, maar als een frisse alternatieve kijk in de discussie over de toekomst van het Mallebos.

  We horen graag uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Dick Slottje

 2. Maria van der Wiel

  Niet verkeerd. Is er ook naar de andere kant gekeken ,? Zijn de bomen gezond en wat is de reden van de kap ? Komen er , indien nodig nieuwe bomen op dezelfde plaats. ? Is de kap echt noodzaak, of alleen kostenbesparing op onderhoud ,?

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   Het Mallebos is destijds aangelegd als productiebos. De bomen zijn nu zo groot dat deze voor dit doel gekapt kunnen worden. Als het goed is worden er wel nieuwe bomen geplant, maar zijn deze veel kleiner dan de huidige bomen. De exacte plannen worden hopelijk binnenkort toegelicht in een presentatie aan de commissie. Publiek is hierbij altijd welkom.

 3. Heel goed nisewaard lokaal. Bomenriddders en burgers van voor nisewaard hebben ook met bosbeheer gepraat. Gaan jullie samenwerken?

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   We hebben inmiddels contact gehad met de mensen achter Natuurlijk Park Vogelenzang en aangegeven met ze in gesprek te gaan tijdens een fractieoverleg. Wellicht kunnen we samen onze vragen voor de bijeenkomst voorbereiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *