Aandacht voor brasserie Terras aan de Maas

Op 21 maart jl. heeft PvdA schriftelijke vragen gesteld over het sluiten van de brasserie in de Terras aan de Maas. De flat gebouwd als zorgflat ziet steeds meer voorzieningen verdwijnen en bewoners maken zich hier zorgen om. Wat de PvdA niet wist was dat Nissewaard Lokaal achter de schermen hier al eerder mee bezig was en de wethouder om maatregelen had gevraagd.

“Half februari kreeg de fractie van Nissewaard Lokaal een vraag van een bewoonster om over de brasserie van gedachten te wisselen,” vertelt raadslid Tom den Daas. Veel ouderen uit Terras aan de Maas komen bij de brasserie voor een hapje en een drankje en een aantal om een dagelijkse maaltijd af te halen tegen gunstige prijzen. Bovendien nemen veel ouderen deel aan de activiteiten die er worden georganiseerd in de dagbesteding en avonduren. De schok was dan ook groot toen eind februari bekend werd dat de brasserie gesloten zou worden.

“Na de raad van 6 maart jl. heb ik daarop meteen wethouder Leon Soeterboek aangesproken over de situatie'” zegt Den Daas. “Daarbij vroeg ik de wethouder wat de gemeente voor de bewoners kon betekenen.”
In eerste instantie gaf Soeterboek aan dat dit geen aangelegenheid voor de gemeente was. Na de eerst volgende themabijeenkomst kwam hij hier op terug. “Soeterboek vertelde mij dat hij inmiddels in overleg was met diverse betrokken partijen,” aldus Den Daas.

Door de schriftelijke vragen van de PvdA werden ook andere partijen geattendeerd op het probleem. Dit leidde er toe dat tijdens de commissievergadering van Sociaal Domein op 21 maart er ook door andere partijen vragen zijn gesteld. Soeterboek liet weten hierover met Den Daas al in gesprek te zijn geweest en gaf aan dat de Brasserie voorlopig open zou blijven met hulp van vrijwilligers. Met betrokkenen gaat er gekeken worden wat er mogelijk is na 1 januari 2020 en hoe dit ingevuld gaat worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *