Vragen verlenen vergunning Watertuin

Nissewaard Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld over de vergunningverlening aan Watertuin op de Woonboulevard. Het restaurant ging op 2 april 2015 open. Onlangs heeft de partij vernomen dat op 9 april 2015, een week na de opening, een gerechtelijke uitspraak is gedaan over het afhandelen van bezwaar door de gemeente. De rechter oordeelde daarin dat de gemeente ten onrechte het beroep tegen de vergunningverlening van een aantal lokale ondernemers heeft afgewezen. Zo bleek de oppervlakte van het nieuwe restaurant groter te zijn geweest dan de gemeente in de vergunning heeft opgenomen.

Nissewaard Lokaal wil van het gemeentebestuur weten hoe het bezwaar na de uitspraak is afgehandeld en of dit gevolgen heeft gehad voor Watertuin. Daarnaast vraagt de partij zich af of er procedurefouten zijn gemaakt. Bovendien wil Nissewaard Lokaal weten wat het effect is geweest op de centrumhoreca sinds Watertuin is geopend.

De partij vindt het zorgelijk dat het bezwaar van de centrumondernemers is afgewezen. Nissewaard Lokaal vreest een gebrek aan visie van het gemeentebestuur. In de afgelopen jaren is door de gemeente veel geïnvesteerd in de centrumhoreca, inclusief dure parkeergarages. Door de komst van Watertuin wordt een deel van het uitgaansbezoek weggezogen uit het centrum, vreest Nissewaard Lokaal. De partij wil dan ook weten wat het effect is geweest op de parkeergarages sinds de opening van Watertuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *