Vragen over gevaarlijke verkeerssituatie Oudenhoorn

Nissewaard Lokaal wilde tijdens de raadsvergadering van 11 november j.l. opheldering over de gevaarlijke verkeerssituatie in Oudenhoorn. Het nieuwe SBS-programma ‘De gevaarlijkste wegen van Nederland’ besteedde zondag 8 november aandacht aan de kruising Dorpsweg-Eeweg. Bewoners klaagden steen en been over de kruising, waar steevast te hard wordt gereden. De partij wilde weten wat de gemeente nu concreet gaat doen. De gemeente weigerde tijdens de opnames in te gaan op de kwestie en verwees door naar het Kernplatforn Oudenhoorn.

Deze weigering was reden voor Nissewaard Lokaal om opheldering te vragen aan het gemeentebestuur. Volgens de partij is de verkeerssituatie niet duidelijk. Zo moest ook fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal erkennen niet bewust te zijn geweest dat de ingang van het dorp een 30 km-zone is. “Een 30 km-zone moet zo ingericht zijn dat het verkeer er niet harder kan rijden. Deze weg wekt de indruk dat een automobilist een bebouwde kom inrijdt, waar over het algemeen 50 km/u als limiet geldt”, vertelde hij in de raad.

Wethouder Christel Mourik (VVD) zei tijdens de raad de uitzending van SBS gezien te hebben. Zij noemde de klacht opvallend, omdat de kruising niet lang geleden is aangepast. Zij wil met de omwonenden in gesprek hoe de situatie is te verduidelijken. Meteen temperde zij de verwachtingen: “Het lijkt vooral in de verduidelijking te zitten en niet per se in het aanpassen van de plek”. Hottentot is het hier niet mee eens vertelde hij na afloop van de raad. “Een weg moet zo ingericht zijn dat duidelijk is welke snelheid er gereden mag worden. Bovendien moet de snelheid uit deze weg gehaald worden. Dit kan door bij de betreffende kruising een plateau (drempels, red.) aan te leggen.”Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *