Remon van Bree naar Nissewaard Lokaal

Raadslid Remon van Bree heeft bekend gemaakt de partij VOOR Nissewaard te verlaten. Hij kan zich niet langer vinden in de handelswijze van de partij. “Als raadslid wil ik graag op een constructieve en inhoudelijke wijze bijdragen aan de discussie in de raad,” stelt van Bree. “Die mogelijkheid werd mij binnen VOOR niet geboden.” Van Bree heeft burgemeester Foort van Oosten aangegeven over te stappen naar Nissewaard Lokaal. Hierbij is hij niet over één nacht ijs gegaan. “Ik heb deze keuze wel overwogen gemaakt. Wat standpunten betreft sluit Nissewaard Lokaal goed aan op de standpunten waar ik voor sta,” zegt van Bree.

“We begrijpen de keuze voor Nissewaard Lokaal en betreuren het dat deze stap nodig was,” zegt Koos Smeding. “Met Remon krijgen wij een hardwerkende ondernemer in de fractie, met kennis van zaken. Hij is goed in staat om het grotere plaatje van het beleid te begrijpen en hierin constructief zijn bijdrage te leveren.”

Smeding geeft aan blij te zijn met deze stap. “Het alternatief was nog een éénmansfractie in de raad, wat de controlerende rol van de raad niet ten goede komt. Ook voor Remon was dit geen optie. Daarnaast zijn we blij dat onze fractie hiermee weer compleet is. Met vijf zetels, zoals we ook zijn begonnen,” besluit Smeding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *